cosmetice bio De fapt, natura nu a continua sa ne uimeasca niciodata, iar la ora actuala se cunosc o sumedenie de plante si seminte prin a caror prelucrare rezulta substante cu un potential terapeutic fascinant. Pentru a obtine in schimb toate aceste beneficii este important ca natura sa nu fie „obligata” prin substante chimice, compusi toxici sau alte componente industriale ce au rolul de a grabi procesul de fabricatie.

Agricultura biologica este baza oricarui produs bio de calitate, dar pentru a intreprinde o asemenea actiune este necesar curajul. Daunatorii prezenti pot compromite o mare parte din recolta, astfel ca tot profitul producatorului se duce la vale. Mai mult decat atat, fara ingrasaminte chimice plantele sau semintele nu cresc suficient de mari pentru a fi prelucrate corect, deci iata inca un dezavantaj. Cu toate acestea, uleiul esential obtinut din agricultura biologica este mult mai calitativ decat cel obtinut dintr-o planta care a fost „incarcata” de pesticide si ingrasaminte.

Mai mult decat atat, aceste uleiuri pot contine urme de compusi toxici care prin prelucrare nu se pierd si sunt adauti in respectivul produs care apoi este comercializat, iar cumparatorul poate dezvolta diverse reactii adverse. Avand in vedere toate aceste argumente sper ca intelegi de ce un produs bio are adeseori un pret mai ridicat decat un altul produs la scara industriala. Daca tot am amintim despre acest procedeu de fabricatie atunci ar trebui sa stii ca toate aceste preparate care sunt produse pe banda rulanta devin mai ieftine datorita costului de productie care este mult mai scazut – regula care nu se aplica mereu in cazul produselor biologice.