ulei argan Primul lucru pe care producatorul trebuie sa-l faca este sa obtina fructele copacului „argania spinosa” care creste doar in zona Marocului, deci majoritatea producatorilor sunt chiar localnicii. Ulterior, miezul acestor fructe este introdus intr-o presa la rece din care va rezulta uleiul esential sau cu alte cuvinte esenta plantei respective. Putem spune astfel ca intreaga capacitate vindecatoare a fructelor se afla in respectivul preparat obtinut prin presare la rece.

Una dintre cele mai cunoscute intrebuintari ale uleiului de argan este vindecarea cicatricilor sau a eczmelor. Orice individ are de-a face cu fel de fel de incidente neprevazute de-a lungul unei zile, asadar nu este de mirare ca o iesire in aer liber se poate termina cu o leziune mai importanta sau mai putin importanta. Oricare ar fi rezultatul aceste mici probleme au un aspect inestetic, iar pentru a grabi procesul de vindecare este necesar sa folosesti un preparat bio pe baza de ulei esential de argan.

Datorita faptului ca este bogat in Vitamina E si antioxidanti, uleiul de argan are capacitatea de a dezinfecta zona si de a hidrata pielea, doua procese importante atunci cand vorbim despre vindecarea unor cicatrici. Mai mult decat atat, tot din categoria problemelor dermatologice asupra carora actioneaza uleiul mai sus amintit intra si piscaturile de insecte care uneori pot culmina cu roseata zonei respective, mancarime sau chiar durere locala.

Soarele se poate dovedi a fi un veritabil inamic pentru cei cu pielea sensibila, iar prin urmare cele cateva ore relaxante la plaja se vor termina cu arsuri solare in cazul unor astfel de persoane. Oricum ar fi, uleiul esential de argan poate sa ajute si in aceasta situatie, astfel ca il putem considera un veritabil medicament ce nu trebuie sa lipseasca niciodata, mai ales atunci cand avem de-a face cu activitati in aer liber.

Spre final as mai vrea sa amintes ca produsul mai sus amintit se poate gasi atat in forma pura cat si in diferite combinatii cu gelul de dus, sapun sau chiar sampon, asadar poti beneficia de doua avantaje dintr-o singura intrebuintare – igiena corespunzatoare si efecte miraculoase.